Haumann Taaltrainingen

ZAKELIJK DUITS CURSUS

Een cursus zakelijk Duits van Haumann Taaltrainingen leert je communiceren in de Duitse taal op zakelijk niveau. En geeft jou de taalvaardigheid om bijvoorbeeld voor een Duitse onderneming te werken of zaken te doen met Duitse handelsrelaties.

Zakelijk Duits cursus: leer Duits op zakelijk niveau

Haumann Taaltrainingen verzorgt taaltrainingen in het Duits. In onze cursus zakelijk Duits leer je helder en met zelfvertrouwen op zakelijk niveau te communiceren. Zakelijke communicatie zonder taalbarrières. Dat is waar Haumann Taaltrainingen voor staat.

Meer weten over onze cursus zakelijk Duits? Neem contact op met Haumann Taaltrainingen.

Waarom zakelijk Duits leren?

Duitsland is de nummer één handelspartner van Nederland. Voor zakelijk succes bij onze oosterburen is kennis van de Duitse taal essentieel. Effectieve communicatie die past binnen de zakelijke omgeving vormt de basis voor zakelijk succes in Duitsland. Wanneer je praktijkgerichte kennis hebt van het zakelijk Duits kun je zonder taalbarrières communiceren. Maar bijvoorbeeld ook e-mails schrijven en onderhandelen. Zo is het mogelijk om een duurzame zakelijke relatie op te bouwen. Daarnaast optimaliseer je de concurrentiepositie van jouw onderneming.

Gedegen kennis van de Duitse taal zorgt dat je elke zakelijke kans kan benutten. Een cursus zakelijk Duits van Haumann Taaltrainingen leert je communiceren in de Duitse taal op zakelijk niveau. En geeft jou de mogelijkheid om bijvoorbeeld op de Duitse markt te werken of zaken te doen met Duitse klanten of collega’s.

haumann-taaltraining-cursus-duits-zakelijk-succes-groep

Lesvormen zakelijk Duits

Onze cursus Duits zakelijk kan zowel voor bedrijfsgroepen als op individuele basis worden gegeven. Incompany bij jouw bedrijf in heel Nederland of op ons kantoor in Amsterdam.

Wanneer de organisatie of onderneming zaken doet met Duitsland is bedrijfsbrede kennis van de Duitse taal belangrijk. Tijdens onze taaltraining komen ook de culturele aspecten van het land aan bod.

Incompany cursus zakelijk Duits

Onze incompany cursus zakelijk Duits voor bedrijfsgroepen is ontwikkeld om met collega’s je kennis van de Duitse taal en zakelijke communicatie naar een hoger niveau te tillen. Naar wens kan de training worden aangepast of uitgebreid naar een specifiek niveau.

Tevens kunnen we gebruik maken van bedrijfsspecifieke oefenmaterialen. Denk daarbij aan brochures of e-mails. Uiteraard is deze cursus Duits zakelijk ook op individuele basis beschikbaar.

Meer weten over de mogelijkheden voor een cursus zakelijk Duits?

Neem contact op met Haumann Taaltrainingen.
haumann-taaltraining-cursus-duits-zakelijk-communiceren

Voor wie is deze cursus zakelijk Duits geschikt?

Onze cursus zakelijk Duits is geschikt voor iedereen die voor haar of zijn werk beter Duits wil leren spreken. Vele en zeer uiteenlopende organisaties hebben al deelgenomen aan deze cursus.

Wij trainen onder andere salesmanagers, technisch medewerkers en hr-managers. Maar ook receptionistes en leidinggevenden volgen onze taaltrainingen om doelgericht en effectief op niveau te communiceren in het Duits.

haumann taaltrainingen duits leren diverse functies

Duits leren voor diverse functies

Kijk eens rond in je bedrijf en ga eens na voor wie het zinvol kan zijn Duits te leren. Je komt waarschijnlijk op heel uiteenlopende functies uit: de salesmanager die meer doelgericht wil onderhandelen in het Duits, een technisch medewerker die een probleem aan een Duitse leverancier moet kunnen uitleggen, de telefoniste die Duitse klanten beter te woord wil staan of een medewerker die naar een Duitstalig land wordt uitgezonden.

Cursus Duits per functie

Voor de volgende voorbeeld functies hebben wij reeds succesvolle taaltrainingen Duits.

 • Salesmanager bij een Nederlandse onderneming die met haar producten of diensten de Duitse markt wil veroveren.
  Technische medewerker in binnen- of buitendienst die met Duitse leveranciers moet communiceren.
 • HR manager die op zoek is naar een effectieve en voordelige taaltraining voor medewerkers.
 • Telefonisch sales medewerker die verkoopgesprekken in het Duits voert.
 • Directeur die regelmatig met de Duitse moederonderneming moet vergaderen.
 • Accountmanager in dienst bij een Duitse onderneming die de Nederlandse markt moet ontsluiten.
 • Receptioniste die klanten op een passende manier te woord wil staan.
 • Secretaresse die afspraken moet maken en hotels moet boeken.
  Financiële medewerker die met Duitse debiteuren over facturen en betalingen moet communiceren.
 • Logistieke medewerker die planning en transport in het Duits moet regelen.

Wat kan ik verwachten van de zakelijke Cursus Duits

In onze cursussen leer je beter te communiceren in de voor jou belangrijke gesprekssituaties. Wij werken aan je kennis van relevante woorden en uitdrukkingen in praktijkgerichte oefensituaties. Theoretische kennis en grammatica komen alleen aan bod voor zover functioneel van belang. Daarnaast zal je spreekvertrouwen aanzienlijk toenemen.

Afhankelijk van jouw doelstellingen kan de focus tijdens de cursus Duits liggen op bijvoorbeeld:

 • Telefoneren, vergaderen
 • Presenteren, onderhandelen
 • Schrijven van e-mails
 • Sociale communicatie en small talk
 • Lezen en begrijpen van technische teksten
 • Zakelijke contacten leggen en onderhouden
 • Kennis van bedrijfscultuur en zakelijke etiquette
haumann taaltrainingen duits leren cursus zakelijk succes

Leer zakelijk Duits bij Haumann Taaltrainingen Duits

Een cursus zakelijk Duits bij Haumann Taaltrainingen Duits is qua inhoud, planning en flexibiliteit helemaal af te stemmen op de behoeften van je medewerkers en je bedrijf.


Duits leren kan bij ons op kantoor in Amsterdam of in-company bij de opdrachtgever in heel Nederland. Altijd flexibel en in te richten naar uw wensen. Duits leren zoals jij het wilt.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om je lessen Duits online te volgen.

Offerte aanvragen?

Wil je meer informatie over een cursus zakelijk Duits? Of wil je een vrijblijvend intakegesprek plannen?

Neem contact op met Haumann Taaltrainingen via telefoonnummer: 020 427 19 52 of vul ons contactformulier in.
gunter haumann taaltrainingen duits leren cursus

Veelgestelde vragen over een zakelijk Duits cursus

Wat kost een training zakelijk Duits?
De kosten voor een taaltraining hangen af van het aantal deelnemers en bedrijfsspecifieke wensen. Alle trainingen zijn echter zeer concurrerend geprijsd. Een kosteloze offerte voor een taaltraining op maat kun je aanvragen via onze offerte pagina.
Wat voor lesmaterialen zijn er beschikbaar?
Naast onze speciaal ontwikkelde lesmaterialen stellen wij een training op maat samen en optimaliseren we de training graag naar wens met bedrijfsbrochures of e-mails. Specifiek toegespitst op de organisatie of onderneming. Zo past de training optimaal bij de vraag en bereiken we samen de beste resultaten.

Meer weten over onze werkwijze?
Bekijk onze werkwijze en lesmethode.
Kan ik als onderneming specifieke wensen aangeven?
Elke taaltraining wordt zo opgezet dat bedrijfsspecifieke vragen of onderwerpen een belangrijk deel van het lesprogramma uitmaken. Om de situatie van de cursist en het bedrijf beter te leren kennen zullen we daarom eerst een intake inplannen.

Meer informatie over onze zakelijke Duits trainingen?

Bekijk onze werkwijze en lesmethode.
Wanneer wordt de cursus zakelijk Duits gegeven?
Haumann Taaltrainingen past de lesmomenten aan naar wens van de opdrachtgever. De cursus plannen we ruim van tevoren in en lesduur en lestijden gaan altijd in overleg.
Neem contact op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag