Haumann Taaltrainingen

CURSUS DUITS VOLGEN

Bij Haumann Taaltrainingen kun je Duits leren op alle niveau’s. De Cursus Duits is geheel op maat en kan in diverse vormen worden gevolgd.

Cursus Duits volgen

Ben je op zoek naar een cursus Duits? Bij Haumann Taaltrainingen geven we cursussen op verschillende niveaus. Zowel individueel als in groepsverband en voor bedrijven en instellingen. We maken onze cursussen Duits op maat, naar wens en behoefte van de deelnemers en hun functie. Uiteraard kunnen de lessen ook online gegeven worden.

Cursus Duits: individueel of in een groep

Wij bieden een cursus Duits zowel op individuele basis als ook voor groepen. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

• Cursus Duits voor individuele cursisten

Als jij, of een medewerker, snel basiskennis moet opbouwen of de bestaande kennis wilt opfrissen en uitbreiden, is een individuele training het meest geschikt. Inhoud en niveau zijn volledig afgestemd op het niveau en de behoeften van de deelnemer.

• Cursus Duits voor kleine groepen

Deze cursus Duits is uitstekend geschikt voor 2 of 3 personen die bijvoorbeeld op het werk nauw samenwerken. De praktijkgerichte, gezamenlijke cursus bevordert bovendien de teambuilding.

Een groepscursus is aan te bevelen wanneer 4 tot 8 medewerkers van één bedrijf hun Duitse taalvaardigheid moeten verbeteren. Daarbij besteden we ruime aandacht aan bedrijfsspecifieke onderwerpen en vakterminologie.

• Cursus Duits voor grotere groepen

Een groepscursus is aan te bevelen wanneer 4 tot 8 medewerkers van één bedrijf hun Duitse taalvaardigheid moeten verbeteren. Daarbij besteden we ruime aandacht aan bedrijfsspecifieke onderwerpen en vakterminologie.

haumann-taaltraining-cursus-duits-volgen-mensen

Cursus Duits: flexibel of intensief

Bovendien, en dat maakt een cursus Duits bij Haumann Taaltrainingen uniek, kunnen we onze cursussen Duits variëren in intensiteit. Als we jouw leerbehoefte en tijdsmogelijkheden weten, kunnen wij het voor jou maken. Hieronder zie je enkele mogelijkheden en suggesties. Graag kunnen wij je hierbij verder adviseren.

• Cursus Duits met flexibel leerprogramma

Dit is met name geschikt voor medewerkers die de voorkeur geven aan een langer en geleidelijk leerproces. Een groot voordeel van een flexibel programma is dat deelnemers meer tijd hebben voor zelfstudie thuis.

Een ander voordeel: de opgebouwde kennis wordt al tijdens de training in de praktijk toegepast. Typische problemen kunnen meteen in de volgende sessie samen met de trainer behandeld worden. Een flexibel programma bestaat uit sessies van minimaal 2 uur die je op verschillende tijden kunt volgen.

• Cursus Duits met intensief leerprogramma

Dit is de aangewezen leermethode als medewerkers snel op het gewenste taalvaardigheidsniveau moeten (of willen) komen. Maar ook wanneer ze bijvoorbeeld over niet al te lange tijd naar een Duits taalgebied moeten afreizen.
Duits leren in de praktijk

Het programma is bijzonder gevarieerd en biedt verschillende gesprekssituaties. Zo wordt bijvoorbeeld samen met de trainer een zakenlunch gebruikt in een gezellig eetcafé in het centrum van Amsterdam. Er wordt dan uitsluitend Duits gesproken.

Een intensief programma bestaat meestal uit 5 hele dagen van 6 uur. Bijvoorbeeld: 5 dagen achter elkaar, of 5 weken lang 1 dag per week. Indien gewenst is ook een combinatie van intensieve lesdagen en flexibele kortere lesafspraken mogelijk.

Cursus Duits: open groepscursus

In deze praktijkgerichte cursus Duits ligt de nadruk op het verbeteren van de spreekvaardigheid. De cursus is budgettair aantrekkelijk en behandelt in een kleine groep de basisvaardigheden van algemeen en zakelijk taalgebruik. Er zijn 10 bijeenkomsten van 2 uur op één vaste avond per week.
Cursus Duits: specifieke vaardigheidstrainingen
Een cursus Duits die vooral geschikt is wanneer een bedrijfsgroep (3 tot 8 deelnemers) alleen een specifieke vaardigheid wil verbeteren. Dat kan gaan om telefoneren, presentaties geven, vergaderen, zakelijke correspondentie of Duitse zakelijke etiquette. Deze trainingen bestaan in principe uit 3 dagdelen van elk 3 uur.
haumann-taaltraining-cursus-open-groepscursus-1

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag